Dobrá praxe v HR a PR pro posilování atraktivity profesí v sociálních službách

Délka čtení: 2 min., 9 sec.
Návštěva ZŠ v rámci projektu

Cílem projektu je pomocí podpory přenosu dobré praxe, zkušeností práce se školami a personálními politikami organizací zajistit dostatek zaměstnanců pro zajištění funkčnosti a kvality sociálních služeb v brzké budoucnosti.

Název projektu: Dobrá praxe v HR a PR pro posilování atraktivity profesí v sociálních službách
Program: Erasmus+
Číslo projektu: 2023-1-CZ01-KA122-ADU-000135426
Termín realizace: 01.06.2023 do 30.6.2024
Partneři v projektu: Slezská diakonie (CZ),  LATVIJAS EVANGELISKI LUTERISKAS BAZNICAS DIAKONIJAS CENTRS (LVA), Diakonhjemmet (NOR)

Hlavní myšlenka projektu:
Podpora přenosu dobré praxe, zkušenosti práce se školami, personálními politikami organizací, které jsou si vědomy potřebnosti zajistit dostatek zaměstnanců co do kvality, ale i kvantity, pro zajištění funkčnosti a kvality sociálních služeb v brzké budoucnosti.
Cíle projektu:
1. Výměna zkušeností a učení se dobrou praxí v oblasti HR, spolupráce se školami a strategie na dostatečnou generační obměnu v sociálních službách
2. Rozvoj kompetencí personalistů v oblasti personální práce, kariérového poradenství v rámci spolupráce se školami, se samotnými zaměstnanci, kteří jsou nositeli profesí v sociální oblasti
3. Rozvoj spolupráce na místní i mezinárodní úrovni při přenášení příkladů dobré praxe a učení se tvořit silné personální politiky pro získání a udržení zaměstnanců v sociálních službách

Stáže v obou organizacích budou cíleny na:
•    posilování oboustranné know-how v oblasti propojování HR,
•    práce s mladými lidmi ve školách ve vztahu k potenciálu profese sociálního pracovníka a budování její prestiže,
•    sdílení zkušeností práce se školami,
•    podpora přenosu dobré praxe v oblasti HR včetně opatření k  mezigenerační obměně,
•    podpora zajištění kvalitních sociálních služeb díky kvalitním lidem.

"Sdílení dobré praxe v HR a PR pro zvýšení atraktivity profesí v sociálních službách" je název projektu, který byl podpořen díky programu Erasmus+.  Personální partneři dostali příležitost stínovat oblast personální práce v návaznosti na spolupráci se školami, vztahy s veřejností v prostředí partnerských diakonických organizací v Lotyšsku a Norsku. Jejich příklady dobré praxe nás inspirovali k další práci na zvyšování statusu profesí v sociálních službách.